1980-50 7-13 decembrie 1980

După cum vedem în prima imagine, „în perioada 8-22 decembrie 1980 se vor efectua o serie de lucrări tehnice la emițătorul din București care difuzează programul 2 de televiziune. Ca urmare, în perioada menționată va funcționa numai programul 1 TV”. Prezentarea tipografică a revistei are unele mici modificări, în locul siglei Tv1 găsim cuvântul „Televiziune”, iar programele de vineri și sâmbătă sunt înghesuite pe 3 pagini, pentru a lăsa liberă o pagină dedicată în exclusivitate teatrului tv și radiofonic. Și numărul viitor, 51/1980 are aceeași aranjare în pagină.
Vineri, 12 decembrie 1980 era programat pe TVR1, în premieră TV, comedia românească „Ciocolată cu alune”. Se pare că a intervenit ceva, deoarece filmul apare din nou, tot în „premieră TV”, în programul serii de 2 ianuarie 1981. Mai țineți minte că uneori erau și filme „în premieră pe țară ? ”1980-12-07-00 1980-12-07-coperta-1

Publicitate

Un gând despre „1980-50 7-13 decembrie 1980

  1. In perioada aceea a fost dezafectat si demontat giganticul emitator rusesc ce fusese pus in functiune pe 14 decembrie 1956. „Carapacea” energofaga (cum era poreclita „rusoaica”) ce ocupa doua etaje a fost inlocuita cu un nou emitator cehoslovac mult mai mic dar mai eficien, care era cat un… dulap.

    Cat priveste premierele TV sau premierele „pe tara” intr-adevar asa era: pentru a fi difuzate filmele primeau o viza de rulare (cenzura) si erau repertoriate centralizat foarte strict. Asa se explica faptul ca se stia oricand daca un film nu mai rulase niciodata la cinema sau la TV (premiera pe tara) sau daca desi rulase la cinema nu mai fusese difuzat pana atunci la televiziune (premiera TV).

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s